© EPA

Dubbelslag voor Peterhansel in Silk Way Rally 2017, Colsoul verliest twee uur

Peugeot heeft na de eerste ook de tweede etappe in de Silk Way Rally gedomineerd. De dagzege ging zondag naar Stéphane Peterhansel (Peugeot 3008 DKR). Teamgenoten Despres en Loeb verloren iets minder dan twee minuten. Peterhansel wordt ook de nieuwe leider. Hij heeft 1:19 voorsprong op Sébastien Loeb. Cyril Despres volgt in derde positie op 3:32.

Minder goed verging het Yazeed Al Rajhi (Mini John Cooper Works Rally) en Tom Colsoul. Het duo gleed van de baan en kwam in een diepe kuil terecht. Colsoul zag meer dan twee uur voorbijtikken vooraleer hij uit zijn benarde situatie werd bevrijd. In de stand zakt hij van de 5e naar de 27e plaats.

Bij de trucks ging de dagzege naar de Nederlander Maarten Van Den Brink (Renault), die eveneens leider wordt. Gerard De Rooy (Iveco) eindigde als tweede net voor de Kazach Ardavichus (Iveco) bijgestaan door Serge Bruynkens. Net als zaterdag werd Christian Lavieille (Baicmotor) de eerste wagen van het Belgische Overdrive team. Een zesde plaats in de rit en de stand was zijn deel.

Maandag gaat de derde etappe van Ufa naar Kostanay. De klassementsrit telt dan 330 kilometer. De verbindingsroute op weg naar Kazachstan is ruim 540 kilometer lang.