© fv

Limburgse wielrenner is er slecht aan toe na zware val: “Onherstelbare schade aan hersenstam”

Gert Claes, de Beringse wielrenner die vorige maand zwaar ten val kwam tijdens een wedstrijd voor eliten zonder contract in Tienen, is er slecht aan toe. “Er is onherstelbare schade aan de hersenstam waardoor het heel moeilijk wordt voor papa om nog wakker te worden”, zegt zijn familie op Facebook. “Toch zien we dat hij ervoor blijft vechten en dat zullen wij ook blijven doen.”

tomas, fv, fivr

Gert Claes kwam in juni zwaar ten val tijdens een wedstrijd in Tienen. Volgens een ooggetuige reed hij met volle snelheid tegen de gevel van een huis. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn arm, borst, longen en nek. “Er zijn geen zichtbare verwondingen aan zijn hoofd, maar daarin zijn er meerdere interne bloedingen vastgesteld die echt ernstig zijn” klonk het toen bij de familie van de man.

De 49-jarige Claes werd na de crash een uur lang ter plaatse verzorgd en daarna met spoed naar het ziekenhuis van Leuven gebracht. Daar besloten de dokters hem in coma te houden. Een scan bracht nu het slechte nieuws aan het licht.