Vadis Odjidja verkast niet naar Rusland, wel naar Olympiakos

Vadis Odjidja heeft een nieuwe ploeg. Het zag er naar uit dat de Belgische middenvelder naar Rusland zou verkassen, maar zijn transfer naar Krasnodar ging uiteindelijk niet door. Odjidja trekt wél naar Griekenland, hij tekent een contract voor drie seizoenen bij Olympiakos, waar Besnik Hasi trainer is. Hij sluit aan bij oefenkamp van Olympiakos in Limburg.

jtp, jug

“Ik wil met Olympiakos prijzen pakken en Champions League spelen”, vertelde Vadis in een eerste reactie. “De fans wil ik al bedanken voor alle leuke reacties die ik gekregen heb na mijn komst. Daardoor voel ik mij hier heel welkom.”

De 28-jarige aanvallende middenvelder zou er een contract voor drie seizoenen ondertekenen en vindt bij de Griekse landskampioen met Besnik Hasi de coach terug die hem vorige zomer van Norwich City naar de Poolse hoofdstad haalde. Eerder transfereerde Hasi met Mehdi Carcela al een oude bekende naar Olympiakos. De voormalige middenvelder van Standard werd overgenomen van het Spaanse Granada.

Na een slechte seizoensstart werd Hasi bij Legia al snel ontslagen in Polen, Odjidja vond er zijn voetbalplezier terug, pakte alsnog de landstitel en kreeg de kers op de taart met zijn verkiezing tot Speler van het Jaar in de Poolse voetbalcompetitie. De ex-middenvelder van onder meer Anderlecht en Club Brugge kreeg toen zelfs twee prijzen tijdens het afsluitende gala van de Poolse ‘Ekstraklasa’, want hij werd ook Beste Middenvelder.

De voormalige Rode Duivel (zes selecties, drie caps) leek de voorbije week op weg naar het Russische Krasnodar, maar keerde uiteindelijk nog zijn kar en kwam in Piraeus terecht. Met Olympiakos vond hij de zesde club in zijn carrière, na Anderlecht, HSV, Club Brugge, Norwich City en Legia, een korte uitleenbeurt bij Rotherham United niet meegerekend.

Aangeboden door onze partners