© AFP

Jos Verlooy vijfde in Global Champions Tour, zege voor Israëlische Danielle Goldstein

Jos Verlooy is zaterdag in het Portugese Estoril vijfde geworden in de negende manche van de Global Champions Tour. De 21-jarige Antwerpenaar plaatste zich met de 12-jarige hengst Caracas voor de barrage, maar moest daarin vier strafpunten noteren en was bovendien de traagste van de vijf barragerijders. Gregory Wathelet verging het minder goed. Hij kwam met Eldorado in de eerste omloop aan 16 strafpunten en strandde zo op de twintigste plaats.

De Grand Prix-zege ging verrassend naar Danielle Goldstein. Die 32-jarige Israëlische amazone legde met de 11-jarige merrie Lizziemary een foutloos parkoers af en was ook nog eens ruim anderhalve seconde sneller dan de Nederlander Maikel van der Vleuten met Arera. De Zwitser Martin Fuchs (Clooney) werd met vier strafpunten derde, net voor de Ier Bertram Allen (Molly Malone V).

De Nederlander Harrie Smolders, vijftiende in Estoril, blijft na negen van vijftien manches leider in de Global Champions Tour. Met 207 punten heeft hij 22 punten voor op zijn landgenoot Van der Vleuten. De Duitser Christian Ahlmann is met 180 punten derde. Met 137 punten bezet Verlooy ook in de stand de vijfde plaats. Niels Bruynseels is met 115 punten elfde, Wathelet met 105 punten dertiende en ook Olivier Philippaerts staat met 94 punten nog net in de top twintig. De volgende manche wordt volgende week in het Franse Chantilly gesprongen.