© Isopix

'Game of Thrones'-actrice eerlijk over postnatale depressie tijdens opnames

Lena Headey (43), die al enkele jaren in de huid van Cersei Lannister in 'Game of Thrones' kruipt, heeft in een interview met The Edit opgebiecht dat ze tijdens de opnames van het eerste seizoen van de reeks af te rekenen kreeg met een postnatale depressie. Ze was toen net bevallen van haar zoon en dat zette duidelijk haar leven op zijn kop.

flb

Toen het eerste seizoen van 'Game of Thrones' van start ging, was Lena Headey net moeder geworden van zoontje Wylie Loughran, die ondertussen al zeven is. Het waren drukken tijden en er kwam zoveel op haar af, dat ze naar eigen zeggen eerst niet door had dat ze aan een postnatale depressie leed.

"Het was een verschrikkelijke periode. Ik had een postnatale depressie, maar dacht zelf dat er niets aan de hand was", vertelt ze in het interview met The Edit. "Ik ging langs bij de dokter op controle en ik barstte gewoon in tranen uit. Ze zei dat ik een depressie had en ik kon alleen maar denken, 'Is dat zo?', Hoe komt dat?'."

Vreemde periode

Het is niet de eerste keer dat Headey een boekje opendoet over de psychische aandoeningen waar ze mee te kampen kreeg. Zo gaf ze in het verleden ook al aan dat ze aan angststoornissen lijdt. Uiteindelijk vond ze wel een oplossing voor haar depressie. "Ik ging naar een goede psycholoog en hij zette me terug op de rails. Maar tijdens het eerste jaar 'Game of Thrones' bevond ik me in die toestand, propbeerde ik het moederschap te ontrafelen en ging ik door een vreemde periode in mijn privéleven. Het was lastig."