© Banneuxwijk Banneuxwijk.Be

© Banneuxwijk Banneuxwijk.Be

© Banneuxwijk Banneuxwijk.Be

© Banneuxwijk Banneuxwijk.Be

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KWB Banneuxwijk viert 70ste verjaardag

Op zondag 25 juni was het groot feest op en rondom het Sint Michielsdomein en in de kwaakvos. De Kristelijke WerknemersBeweging, kortweg KWB vierde hun 70-jarig bestaan met een ochtendwandeling, receptie en een overheerlijke barbecue.

Banneuxwijk Banneuxwijk.Be

De Kristelijke Werknemersbeweging (sinds 1978) ontstond in 1941 onder de naam Katholieke WerkliedenBond. Het is de sociaal-culturele beweging van de christelijke arbeidersorganisatie ACW (Algemeen Christelijk Werkersverbond). Ieder jaar werkt KWB Nationaal een aantal thema's uit: arbeid en gezin, arbeid en vrije tijd, de multiculturele samenleving, milieu en sociale zekerheid. Hieraan zijn tal van activiteiten gekoppeld.

Maandelijks komen de bestuursleden (wijkmeesters) bijeen. Hier klopt het hart van de KWB-werking. Er worden plannen gemaakt en activiteiten geëvalueerd. De bestuursleden gaan maandelijks met het tijdschrift Raak aan huis bij ieder lid van de beweging. Zo heeft het bestuur voeling met wat bij de leden leeft en de mogelijkheid om de activiteiten mondeling aan te prijzen. Ofschoon het een mannenbeweging is, worden heel wat activiteiten voor het gezin gepland: wandelen, fietsen, enz. Koken, wassen en strijken, tederheid en liefde, Valentijnsbrunch, rijbewijs, hoorzittingen milieu, bedrijfsbezoeken, zorgverzekering, bewogen vertellingen, het gerechterlijk labyrint, sporten, zaklampentocht, vissen, en nog zovele andere activiteiten werden georganiseerd. Soms zijn er verrassend veel leden, soms ook ontmoedigend weinig. Maar het bestuur houdt vol. KWB Banneuxwijk heeft reeds meer dan dertig jaar een volleybalploeg er spelen wekelijks twee ploegen. De wandelgroep van KWB Banneuxwijk organiseert 2X per jaar een wandeldag.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio