© BFM

Boom valt om en verplettert vrouw die op terras zit, gezelschap kan op tijd wegspringen

Een 50-jarige vrouw is zaterdagavond om het leven gekomen nadat een boom op haar viel. Toen ze op het terras aan haar woning in de Terheidedreef in Schoten zat, viel plots een boom om en die verpletterde haar. Haar gezelschap kon wel tijdig wegspringen, zodat niemand anders gewond raakte.

dvd

Het ongeval vond plaats rond 22u30. De dame zat op dat ogenblik met haar echtgenoot op het terras van de woning en werd door de boom verpletterd. De opgeroepen MUG kon geen hulp meer bieden.

De familie werd opgevangen door het slachtofferteam van de politie. Een boomdeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak te onderzoeken. De boom bleek van binnenuit aangetast door een schimmel op de wortelvoet, een gebrek dat van buiten niet te zien was.

De ontreddering in de wijk rond de Terheidedreef is groot. Buren en familieleden vielen elkaar zaterdagavond huilend in de armen.

“Het is een dramatisch ongeval”, reageerde burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) van Schoten. “Er was op dat moment geen onweer of iets dergelijks aan de gang”.