© AP

Relschoppers terroriseren Hamburg voor derde nacht op rij

Hoewel de top van de leiders van de G20 in de Duitse stad Hamburg zaterdagavond is beëindigd, hebben relschoppers voor de derde avond en nacht op rij voor zware onlusten gezorgd in de havenstad. Blokkades werden opgezet en wagens werden in brand gestoken. De politie greep in met het waterkanon en verrichtte opnieuw enkele arrestaties.

De zwaarste rellen, wel minder zwaar dan de afgelopen dagen het geval was, speelden zich af in de wijk Schanzenviertel, waar links-radicale groeperingen traditioneel sterk vertegenwoordigd zijn. Hier vonden in de nacht op zaterdag de ergste plunderingen en vernielingen plaats.

De politie werd met flessen bekogeld en wagens werden in brand gestoken. De ordediensten konden de relschoppers enkel terugdringen met behulp van traangas en het waterkanon, meldt het Twitteraccount van de Hamburgse politie zondagochtend.

Bij de verschillende schermutselingen raakten opnieuw enkele agenten gewond en werden er verschillende arrestaties verricht. Over precieze aantallen zal de politie de eerstvolgende dagen communiceren, twitteren ze nog. Uit een voorlopige balans blijkt dat er 213 agenten zijn gewond geraakt en 143 mensen zijn opgepakt, al spreekt advocate Gabriele Heinecke van 290 personen die worden vastgehouden. Over het aantal gewonde betogers is niets gekend.

© AP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners