Bart Swings wint EK marathon, Indra Médard haalt zilver bij juniores

Print
Bart Swings wint EK marathon, Indra Médard haalt zilver bij juniores

Bart Swings is Europees kampioen marathon. Foto: rpo

Met goud voor Bart Swings 'seniores) en zilver voor Indra Médard (juniores A) in de marathon eindigde de Belgische delegatie op een knappe wijze het Europees kampioenschap marathon in het Portugese Lagos.

De marathon van het Europees kampioenschao had plaats op het autoracecircuit van Portimão, 'Autodrome Do Algarve', een zwaar parcours met 16 bochten en grote niveauverschillen, gelegen in het prachtige heuvellandschap van de Algarve. De renners streden op de vele hellingen, in de afdalingen en bochten en tegen de felle wind in. Indra Médard (ZRC Zandvoorde) behaalde brons bij de juniores mannen na de Franse winnaar Martinbe Ferle en voor bronzen Bart Hoolwerf. Thomas Vosté (ZRC) eindigde op een tiende plaats en Tibo Vanhove (HEV) werd 22ste

Sandrine Tas eindigde in de sprint bij de seniores op een negende plaats. Manon Caminga (Nederland) werd Europees kampioene voor Fransesca Lollobrigida (Italiê) en Josie Hoffman (Duitsland).

Bart Swings (HEV Heverlee) is Europees kampioen op de marathon bij de seniores. Hij haalde het voor Bedial Nolan (Frankrijk) en Crispijn Ariens (Nederland).

Tim Sibiet (ZRC) en Karel Meulders (ZRC) zorgden er voor dat kopman Bart Swings zich veilig in de kop van de wedstrijd kon nestelen tot het drietal medaillewinnaars enkele ronden voor het einde kon ontsnappen. Door het zware parcours en de felle wind haakten heel wat renners af. Mede door het zware werk moest ook Karel Meulders voor het einde van de wedstrijd de strijd staken. Tim Sibiet werd nog verdienstelijke zestiende en Brecht De Smedt eindigde in de staart van het peloton.