Jongetje (6) dat bijna vijf jaar tegen agressieve kanker vocht, is overleden

Print
Jongetje (6) dat bijna vijf jaar tegen agressieve kanker vocht, is overleden

Foto: Photo News

“Mijn dappere jongen is naar de hemel gegaan. Hij is vandaag gestorven in de armen van mama en papa, omringd door zijn familie.” Met dat hartverscheurende bericht maakte de familie van Bradley Lowery (6) vrijdag zijn overlijden bekend. De dappere strijd van het Britse jongetje tegen een agressieve vorm van kanker beroerde de hele wereld.

Bradley Lowery was amper anderhalf jaar oud toen bij hem een agressieve vorm van kanker werd vastgesteld. Hoewel de behandelingen enorm pijnlijk waren, vocht het jongetje bijna vijf jaar lang tegen de verschrikkelijke ziekte.

Jongetje (6) dat bijna vijf jaar tegen agressieve kanker vocht, is overleden

Zijn ouders deelden zijn strijd jarenlang via Facebook. Op die manier deden ze rond de kerstperiode ook een wereldwijde oproep om zijn grootste wens werkelijkheid te laten worden. Ze vroegen om hun zoontje zo veel mogelijk kerstkaartjes op te sturen. En dat gebeurde. Bradley mocht maar liefst 200.000 kaartjes ontvangen, ook van de lezers van Het Nieuwsblad.

Bradley was ook een enorm grote voetbalfan. De spelers van zijn favoriete team ‘Sunderland’ hielpen zijn verhaal mee te verspreiden. Hij mocht zelfs hun mascotte worden en ook een keertje scoren op hun voetbalveld. Niks maakte hem gelukkiger.

Strijd verloren

Helaas klonken de berichten van zijn ouders de laatste maanden steeds negatiever. Hun zoontje was moegestreden. Donderdag postten ze nog een bericht op Facebook dat Bradley niet langer reageerde. Vrijdagnamiddag is hij uiteindelijk overleden.

“Hij was onze kleine superheld en hij heeft enorm hard gevochten”, schreven zijn ouders. “Maar hij was ergens anders nodig. Woorden schieten tekort om te beschrijven hoe gebroken wij zijn. Bedankt voor alle steun en lieve woorden. Slaap zacht, kleine jongen. Vlieg maar hoog tussen de engeltjes.”