Voetballer brengt ontroerend eerbetoon aan overleden fan: “Slaap zacht kleintje”

Print
Voetballer brengt ontroerend eerbetoon aan overleden fan: “Slaap zacht kleintje”

Foto: AFP

De zesjarige voetbalfan Bradley Lowery is vrijdag overleden na een harde strijd tegen kanker. Zijn overlijden maakte ook veel los bij de Engelse voetballer Jermain Defoe, de favoriete speler van het jongetje. In maart mocht de kleine Bradley nog samen het veld op met Defoe voor de WK-kwalificatiematch Engeland-Litouwen. Defoe bracht de jongen regelmatig een bezoekje en bouwde een echte band op met de kleine fan. Zijn dood was dan ook een grote shock voor hem.

“Vaarwel vriendje, ik ga je keihard missen. Ik voel me zo gezegend dat God jou in mijn leven bracht. Ik ben dankbaar voor de fantastische momenten die we gedeeld hebben. Ik zal nooit vergeten hoe je naar me keek toen we elkaar voor het eerst zagen, die oprechte liefde in je schattige oogjes. Ik vind het heel erg moeilijk om de juiste woorden te vinden om te beschrijven wat je voor me betekent.

De manier waarop je mijn naam uitsprak, je lachjes toen de camera’s verschenen alsof je een kleine superster was, en de liefde die ik voelde als ik bij jou was. Jouw moed en kracht zal me blijven inspireren voor de rest van mijn leven. Je zal nooit beseffen wat voor verschil je gemaakt hebt voor mij als persoon. God had je in zijn armen en ik zal je altijd in mijn hart dragen. Slaap zacht kleintje. Mijn beste vriend.”