Vanmarcke wint puntentrui in Oostenrijk, thuisrijder pakt eindklassement

Print
Vanmarcke wint puntentrui in Oostenrijk, thuisrijder pakt eindklassement

Foto: Twitter (Cannondale-Drapac)

De 29-jarige Oostenrijker Stefan Denifl (Aqua Blue) heeft zaterdag de eindzege in de 69e Ronde van Oostenrijk (cat. 2.1) op zak gestoken. De ritzege in de zesde en laatste etappe was voor de 23-jarige Fransman Clément Venturini. Sep Vanmarcke werd tweede, maar pakt wel de puntentrui.

De renners spaarden hun benen niet in de slotetappe. Er stonden nog enkele enkele hellingen op het menu en daardoor kwam tweevoudig ritwinnaar Viviani in de problemen. Voorin toonde Laurens De Vreese zich in een vlucht. Na enkele lokale rondes in Wels mocht een uitgedunde groep van zo’n 35 renners sprinten voor de ritzege. Daarin toonde Venturini zich de snelste. Venturini maakte tot nu vooral naam in het veldrijden, maar schreef eerder dit jaar ook al de Vierdaagse van Duinkerke (2.BC) op zijn naam. In de Ronde van Oostenrijk won hij ook vorig jaar al een etappe.

De eindzege van Denifl kwam niet meer in gevaar. De Oostenrijker telt 37 seconden voorsprong op de Spanjaard Delio Fernandez, de Colombiaan Miguel Angel Lopez maakt op 59 seconden het podium compleet. Vanmarcke, die tot de derde etappe de leiding had in het algemeen klassement, is de eindwinnaar van het puntenklassement. Met zijn vijfde topvijfplaats van de week ging hij in extremis Elia Viviani nog voorbij.