Ajax-speler zakt in elkaar en moet gereanimeerd worden op veld

Print
Ajax-speler zakt in elkaar en moet gereanimeerd worden op veld

Ajax-speler Abdelhak Nouri is op het veld in elkaar gezakt tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Werder Bremen. De speler moest ter plekke gereanimeerd worden omdat hij last kreeg van hartritmestoornissen. De amper 20-jarige middenvelder ligt nu aan de beademing in een Oostenrijks ziekenhuis, maar hij is buiten levensgevaar en zijn toestand is stabiel.

De oefenwedstrijd tussen Ajax Amsterdam en Werder Bremen moest in minuut 72 worden stilgelegd toen de 20-jarige Abdelhak Nouri plots op de grond ging zitten. Hij was bij bewustzijn, maar uiteindelijk moest toch een ambulance het veld oprijden en moest de jonge middenvelder zelfs gereanimeerd worden.

 "Onze medische mensen waren snel bij Appie, evenals de verzorgers van Werder Bremen, maar daarna duurde het allemaal heel lang. Op dat moment ga je toch aan iets ergers denken, zeker omdat zijn benen niet bewogen", bekende directeur Edwin van der Sar van Ajax.

De wedstrijd werd gestaakt, Nouri werd op het veld onder handen genomen door de hulpdiensten en nadien per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij last had van hartritmestoornissen. Zijn toestand is intussen gelukkig stabiel.  "Hij wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft een eigen hartslag, ligt wel aan beademing. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie", zette Ajax zaterdagavond op Twitter.

 

 

Ajax-speler zakt in elkaar en moet gereanimeerd worden op veld