Beauty

Kun jij raden hoe oud deze vrouw is? Zelf trekt ze zich er in elk geval niets van aan

Print
Kun jij raden hoe oud deze vrouw is? Zelf trekt ze zich er in elk geval niets van aan

Foto: YouTube

De Amerikaanse Sara Geurts werd geboren met het zeldzame Ehlers-Danlossyndroom, een erfelijke bindweefselziekte. Die maakt onder andere dat haar huid zacht en slap wordt zodat het lijkt alsof Sarah heel veel rimpels heeft, ook al is ze nog maar 26 jaar oud. Vroeger schaamde ze zich om haar aandoening, maar vandaag is ze trots op hoe ze er uitziet.

Sara Geurts was tien toen ze de diagnose van Ehlers-Danlossyndroom te horen kreeg en gedurende haar tijd in de middelbare school deed ze vooral haar best om niet op te vallen en haar huid te verbergen. Het duurde tot ze 22 was tot ze een beetje met zichzelf in het reine kon komen en vandaag, op 26-jarige leeftijd, wil ze niet langer zwijgen en poseert ze trots met haar rimpels.

"Deze rimpels vertellen een verhaal over de strijd die je hebt doorgemaakt en wie je bent", vertelt ze in een interview met Barcroft TV. "Vandaag kijk ik met bewondering naar de lijnen die zich vormen op mijn lichaam en de patronen die daardoor ontstaan. Het is iets fantastisch. Het maakt me zo triest dat ik dat ooit zag als iets dat me lelijk maakte."

Model geworden

Van een schuchtere tiener transformeerde ze in een vrouw die blaakt van zelfvertrouwen en die zelfs model is geworden. Ze heeft dan ook een missie. "Ik wil de maatschappelijke normen doorbreken en tonen dat imperfecties net zijn wat je uniek en mooi maakt. Daarnaast wil ik graag het gezicht zijn van dit zeldzaam syndroom. Ik wil tegen iedereen die met de ziekte te kampen krijgt dan ook zeggen dat er mensen zijn die je zullen steunen en dat ook ik er voor je zal zijn. Je bent mooi en je kunt bereiken wat je maar wilt en je dromen waarmaken."

Niet te missen