© JEFFREY GAENS

Iebe Swers uitgeleend aan Lommel SK

Iebe Swers (STVV) speelt volgend seizoen op uitleenbasis voor Lommel SK. De 20-jarige Alkenaar zag eerst de optie in zijn contract gelicht worden op Stayen en maakte daarna de overstap naar het noorden van de provincie.

pidi

“Lommel staat bekend als een club waar de jeugd veel kansen krijgt”, zegt de vinnige rechterflankspeler. “Een stap in het onbekende is het niet, want ik ken er verschillende spelers (Cauwenberg, Schils, Renson, nvdr.), die een verleden hebben bij STVV. Lommel toonde vorig seizoen al interesse en liet opnieuw van zich horen tijdens de wintermercato. Maar toen kon het blijkbaar nog niet, nu was de tijd er wel rijp voor. Ik hoop zo veel mogelijk te spelen. De transfers wijzen erop dat SK zo snel mogelijk terug wil naar 1B. Daar hoort deze club ook thuis.” Swers heeft plots ook een extra weekje vakantie. Want Lommel begint pas op 17 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Bruyn

Lommelspeler Alexandre De Bruyn benutte zijn vakantie intussen om te gaan testen bij... Cercle Brugge. En dus steigerde men in Lommel. Maar intussen is er weer klare wijn geschonken. “Er zat blijkbaar een fout in de communicatie tussen de club, de speler en zijn manager”, zegt Tom Van Imschoot. “De testperiode van Alexandre bij Cercle is onmiddellijk gestopt. Als ze hem echt willen, zullen ze met een heel sterk bod moeten komen. Want wij rekenen dit seizoen op een top-De Bruyn.”