Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1. Alles over De Kers

De Ker, het grootste kersenfeest van ons land, is uitgegroeid tot een echt volksgebeuren. Tijdens het fruitevenement leer je alles over kersen, de soorten en het oogsten. Je kan er proeven van allerlei kersengerechten. Maak een ritje met de kersenboemel, wandel doorheen de hoogstamboomgaard en zie de plukploegen aan het werk. Voor kinderen is er ook animatie voorzien.

Op 9/07 van 10 tot 17 uur in Alden Biesen, Kasteelstraat 6 in Bilzen.

Gratis toegang. www.boomgaardenstichting.be

2. Oldtimers rijden Via Belgica

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Zo’n 200 oldtimers nemen deel aan de twaalfde Herk-de-Stad Classic die in het teken staat van de Via Belgica. Deelnemers volgen de oude Romeinse heirbaan tot op het Vrijthof in Tongeren. Van daaruit maken ze een tocht langs het Jekerdal en verder. Om 16 uur zijn ze te bewonderen op het Dusartplein in Hasselt. Rond 18.30 uur komen ze opnieuw aan in Herk-de-Stad.

Op 9/07 vanaf 9 uur op de Markt in Herk-de-Stad, waar de oldtimers te bewonderen zijn. Oldtimers kunnen zich de dag zelf nog inschrijven.

www.stephanstevens.be

3. Prinsessia op Peer Feest

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Studio 100

Tijdens Peer Feest kan je een heel weekend lang feesten, shoppen en genieten. Het driedaagse feest start vanmiddag met de Kids Day. Het Marktplein wordt omgetoverd tot een kinderparadijs en de vier prinsessen van Prinsessia komen op bezoek. Zondag is er de HIP-markt, een handmade diy- en kunstenmarkt in open lucht. Maandagavond vindt de jaarlijkse grote avondmarkt plaats.

Op 8/07 vanaf 14.30 uur, 9/07 vanaf 11 uur en 10/07 vanaf 17 uur in het centrum van Peer.

Toegang gratis.

www.peer.be

4. Exclusieve namen op Urlaub Outdoor

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Limburg is sinds enkele jaren een festival rijker. Urlaub Outdoor mikt op de elektronische muziekliefhebber. De organisatie wil geen platgetreden paden betreden en brengt daarom niet de gebruikelijke dj’s, maar wel exclusieve internationale namen. De headliner dit jaar is Chymera, een Iers producer die in Berlijn woont. Verder zie je Shdw & Obscure Shape uit Stuttgart aan het werk, alsook dj Raär, Joyhauser en anderen.

Op 8/07 vanaf 15 uur in Vrankrijk 2 in Bilzen. Tickets aan de kassa kosten 15 euro.

www.urlauboutdoor.be

5. Willy Sommers op Riemst Leeft

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Riemst Leeft dit weekend met tal van artiesten op het podium. Zaterdag brengt Willy Sommers een concert voorafgegaan door de Koninklijke Harmonie Sint-Martinus. Zondag start om 7 uur ’s ochtends een rommelmarkt met grote barbecue en vanaf 15 uur zijn er doorlopend optredens van Nooit Genoeg, The Hellbillies, Matthias Lens, Juulke en dj Eddy.

Op 8/07 om 21 uur, inkom 12 euro. Op 9/07 vanaf 7 uur, inkom gratis. In zaal ’t Paenhuys, Paenhuysstraat 11 in Riemst.

www.riemstleeft.be