Rosarium Geistinger Landhoff: plechtige doop van de roos ‘Orangerie’ op 2 juli

Print

Foto: Marcel Engelen

Lummen - Voorbije zondag werd in het Rosarium Geistinger Landhoff de roos ‘Orangerie’ van de firma Kordes gedoopt. Het Rosarium in Geistingen is een realisatie van Luc Van Esser, die deze plechtigheid organiseerde in samenwerking met de verenigingen ‘Rozenvrienden Lummen’ en ‘Vinkenbier Geistingen’.

Alexander Kordes en Thomas Proll, verantwoordelijke voor het ontwikkelen van nieuwe rozen, vertegenwoordigden de firma Kordes. Gravin Henrianne De Briey, vicevoorzitter in Europa van de World Federation of Rose Societies en Benoit Friart, burgemeester van Le Roeulx waren respectievelijk peter en meter. Het rosarium in Geistingen is een realisatie van Luc Van Esser, die deze plechtigheid organiseerde in samenwerking met de verenigingen ‘Rozenvrienden’ en ‘Vinkenbier Geistingen’.
De roos kan zowel aangeplant worden in eenkleurige perken of als borderplant samen met vaste planten, zomerbloeiers of grassen of ook nog in een grote pot. De vurig oranje goed gevulde bloemen hebben een diameter van ongeveer 8 cm en geuren lichtjes. De compact rechtop groeiende struik maakt stevige takken die een enkele bloem of trossen van drie tot vijf bloemen dragen. Het blad is leerachtig, stevig en glanzend donkergroen. De volwassen omvang van de struik is ongeveer 80 centimeter hoog en 60 centimeter breed. Omwille van de bijzonder goede kwaliteiten van zowel de struik als de bloem en de gezondheid van het blad werd in 2013 het ADR-kenmerk toegekend.
Tekst: Jos Rogiers,
Foto’s: Marcel Engelen en Jos Rogiers

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio