Lewis Hamilton krijgt gridpenalty voor GP van Oostenrijk

Print
Lewis Hamilton krijgt gridpenalty voor GP van Oostenrijk

Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team

Lewis Hamilton krijgt een gridpenalty voor de GP van Oostenrijk nadat zijn versnellingsbak verwisseld dient te worden.

Het raceweekend in Oostenrijk was uitstekend begonnen voor Lewis Hamilton. Hamilton reed tijdens zowel de eerste als de tweede oefensessie de snelste rondetijd. De Brit was meteen na afloop van de tweede oefensessie dan ook lyrisch over zijn F1-bolide.

"De wagen voelt fantastisch aan. De balans is goed en het gevoel ook," zei Hamilton.

Dat gevoel zal ondertussen een heel stuk minder zijn want Mercedes zag zich genoodzaakt om de versnellingsbak van Hamilton zijn wagen te verwisselen. Volgens het reglement moet een versnellingsbak gedurende zes opeenvolgende raceweekends gebruikt worden. De regel is enkel van toepassing op het gebruik van de versnellingsbak op de zaterdag en zondag van een raceweekend. 

Mercedes liet de FIA naar verluidt al op dinsdag weten dat de versnellingsbak van Hamilton vervangen diende te worden. Dat betekent dat niet de versnellingsbak waarmee Hamilton vandaag reed de geest heeft gegeven. Wel is het zo dat het dezelfde versnellingsbak is als waarmee Hamilton tijdens de GP van Azerbeidzjan reed. 

In Baku werd Hamilton achteraan aangereden door Sebastian Vettel. Het Mercedes F1 team liet echter reeds verstaan dat het probleem met de versnellingsbak van Hamilton niet door de desbetreffende aanrijding werd veroorzaakt.

Door het wisselen van de versnellingsbak krijgt Hamilton een gridpenalty van vijf plaatsen. Daardoor kan Hamilton zondag in het beste geval van op de zesde plaats vertrekken, dit op voorwaarde dat hij de polepositie verovert.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: