Hardwerkende pizzabrenger trekt zich niets aan van rellen en wordt zo hit op internet

Print
Hardwerkende pizzabrenger trekt zich niets aan van rellen en wordt zo hit op internet

Foto: REUTERS

Benjamin, een pizzaleverancier in Hamburg, is een internethit geworden. De 27-jarige man reed met zijn bromfiets door een gewelddadige betoging in de marge van de G20-top in de Duitse stad. Relschoppers gooiden met stenen naar de zwaarbewapende politie, maar Benjamin reed erdoor alsof het niets was.

Beelden van de pizzaleverancier haalden Amerikaanse media en talloze Twitter- en Facebook-pagina’s. Het onlinemagazine Fink.Hamburg spoorde de man op. Hij verklaarde dat hij simpelweg op de terugweg was van een levering. “De politieagent zei dat ik erdoor zou geraken met mijn scooter. Maar eigenlijk was het echte gevaarlijk.” Benjamin kwam er wel zonder kleerscheuren vanaf.

Ook komiek Andre Kramer beleefde zijn moment van glorie tijdens de grote protesten. Hij kreeg de lachers op zijn hand door vlak bij het politiecordon een bord omhoog te steken waarop stond dat hij gewoon een inwoner is die naar de supermarkt wil gaan. De supermarkt in kwestie reageerde met een spot op Facebook: “Blijf alstublieft thuis, wij leveren wel”. Het was niet meteen duidelijk of het al dan niet om een reclamestunt ging.