Zeventiger omgekomen bij ongeval op A12 in Meise

Print
Zeventiger omgekomen bij ongeval op A12 in Meise

Foto: RDB

Meise -

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is vrijdagnamiddag een 76-jarige vrouw om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Een tweede persoon raakte levensgevaarlijk gewond. Dat meldt de federale politie. Door het ongeval is de A12 in de richting van Brussel volledig versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt dan ook aan om de snelweg te vermijden.

Het ongeval, waarbij vier voertuigen betrokken waren, vond kort voor 15.00 uur plaats. Een van de vier wagens botste tegen de middenberm en de twee inzittenden zaten door de klap geklemd. Een van de inzittenden, een 76-jarige vrouw uit het Brusselse, overleefde het ongeval niet. Een tweede inzittende moest door de brandweer bevrijd worden en is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het incident zijn momenteel drie rijstroken richting Brussel afgesloten. Het Verkeerscentrum raadt automobilisten aan om aangepast routeadvies te volgen. Wie van Antwerpen naar Brussel wil, neemt best de E19. Wie zich al ter hoogte van Willebroek bevindt, kan daar de N16 nemen en zijn weg vervolgen via de E19. Wie zich tot slot ter hoogte van Meise bevindt, neemt daar best de afrit Meise en volgt dan de calamiteitenroute.