Neerpeltenaar krijgt gevangenisstraf van acht jaar voor neersteken buurman

Print
Neerpeltenaar krijgt gevangenisstraf van acht jaar voor neersteken buurman

Themabeeld Foto: BELGA

Neerpelt -

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft de 34-jarige B.N. uit Neerpelt veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de moordpoging op zijn onderbuur. Aan zijn slachtoffer moet de Neerpeltenaar ook een schadevergoeding betalen van 5.000 euro.

Op 2 oktober 2016 omstreeks 21.30 uur klopte B.N. verschillende keren aan bij zijn onderbuur terwijl hij onder invloed was van drank en drugs. Omdat de man tumult bleef maken, opende de buurman de deur. Toen hij zag wie het was probeerde hij de deur weer dicht te slaan, maar het kwam tot een schermutseling en de buur kreeg een keukenmes in zijn linkerzijde gestoken. Samen met zijn echtgenote kon de zwaargewonde man naar het appartement van een buurvrouw vluchten die de hulpdiensten belde. Toen de ambulanciers ter plaatse kwamen zagen ze B.N. een overwinningsteken maken. Hij probeerde ook nog ruzie te zoeken.

Tijdens zijn verhoor verklaarde B.N. dat zijn buurman hem gek maakte omdat hij constant tegen het plafond klopte. Toen hij hoorde dat de man ook camera’s had opgehangen, pakte hij een keukenmes en viel hem aan.