Dramatisch nieuws voor Foket: hartoperatie en minstens zes maanden geen voetbal

Print
Dramatisch nieuws voor Foket: hartoperatie en minstens zes maanden geen voetbal

Foto: Photo News

AA Gent-speler Thomas Foket (22) heeft dramatisch nieuws gekregen. Nadat zijn transfer naar het Italiaanse Atalanta was afgesprongen doordat er bij de Rode Duivel hartproblemen aan het licht gekomen waren, blijkt nu dat hij aan zuurstofverlies lijdt bij inspanningen. Hij zal binnenkort een hartoperatie moeten ondergaan en mag minstens zes maanden niet voetballen.

De jonge Rode Duivel stond op het punt om zijn droomtransfer naar het Italiaanse Atalanta Bergamo te verwezenlijken, tot de medische keuring hartritmestoornissen aan het licht bracht. Daarom werden er bij de terugkeer van Foket in België nieuwe testen gedaan. Uit een inspanningstest bleek dat hij aan zuurstofverlies lijdt bij inspanningen. Om dat te verhelpen zal hij zo snel mogelijk geopereerd worden, maar dat betekent ook dat hij minstens zes maanden aan de kant staat.

Dramatisch nieuws dus voor Foket, die zijn transfer naar de Italiaanse subtopper zo zag afspringen én zich nog eens minstens de helft van komend seizoen door de neus geboord ziet. Extra pijnlijk is dat Foket zwaar investeerde om deze zomer een transfer af te dwingen. Hij weigerde de voorbije maanden daarvoor een verbeterd contract bij AA Gent te ondertekenen.

Inmiddels haalde Atalanta al een andere speler in de plaats van Foket: Timothy Castagne, de rechtsback van Racing Genk.