Mode

H&M gaat in zee met bekende Franse winkel

Print
H&M gaat in zee met bekende Franse winkel

Foto: H&M x Colette

H&M gaat binnenkort samenwerken met de iconische conceptstore Colette in Parijs. De collectie focust op de moderne vrouw, zal bestaan uit negen items en wordt op 21 augustus gelanceerd.

H&M werkte eerder al samen met modelabels als Kenzo, Balmain of Alexander Wang en lanceert binnenkort een collectie in samenwerking met Colette. Het team achter de Parijse conceptstore liet zich inspireren door de creativiteit en energie van New York City. De focus ligt op de moderne vrouw met heel erg vrouwelijke silhouetten. 

"We hebben niet alleen contrasterende stoffen in een kledingstuk gecombineerd, maar ook meer kleurencontrast toegevoegd met het bekende blauw van Colette, dat een meer grafische structuur en een nieuwe onbevreesde attitude aan de collectie geeft", aldus Pernilla Wohlfart, creatief directeur van H&M over de samenwerking.

"Het moest een combinatie worden die opvallend en tegelijk ook draagbaar is," vertelt Sarah Andelman, oprichter en creatief directeur van colette. 

Op 21 augustus wordt de collectie gelanceerd in de Colette-winkel in 213 rue Saint-Honoré in Parijs en in de Colette-webshop. Een maand later, vanaf 14 september, zul je de kleren kunnen kopen in geselecteerde H&M winkels en online.

Niet te missen