Boonen geeft raad aan Sagan na heisa om valpartij: “Ga in je zetel zitten, Peter”

Print
Boonen geeft raad aan Sagan na heisa om valpartij: “Ga in je zetel zitten, Peter”

Foto: BELGA

Tom Boonen mag het wielrennen dan achter zich gelaten hebben, de voormalige wereldkampioen volgt uiteraard de Tour en dus de heisa rond de uitsluiting van Peter Sagan. “De juryleden hebben kloten aan hun lijf gehad om die beslissing te nemen”, vertelde Boonen aan Sporza.

“Ik ben een enorme fan en een vriend van Peter, maar hij is in de fout gegaan. De gevolgen van zijn actie zijn gewoon veel groter geweest dan hij gedacht had. Hij probeerde Cavendish op te vangen, maar dat is verkeerd uitgedraaid. Cavendish is iemand die risico’s neemt, maar berekende risico’s. Hij is ook niet gevallen door die elleboog, maar wel omdat er geen ruimte meer was. Op het moment dat hij had aangezet, was die ruimte er wel nog”, aldus Tornado Tom.

“Het was een heel zware beslissing, maar het was de enige beslissing die blijft nazinderen. De juryleden hebben kloten aan hun lijf gehad om die beslissing te nemen”, vindt Boonen. “Deze straf is de enige manier om duidelijk te maken: daar ligt de lijn en er wordt niet meer zot gedaan in de laatste 200 meter. Het is spijtig dat het zo moet gebeuren, maar hopelijk hebben ze nu de boodschap begrepen en er wordt nu anders gesprint. Want je speelt met levens en er zijn nog mannen die fouten hebben gemaakt.”

Boonen had ook nog advies voor Sagan. “Ga gewoon rustig in je zetel zitten en wacht tot de heisa overgewaaid is. Ga dan naar de Vuelta, word nog een keer wereldkampioen en alles is vergeten.”