© BELGA

BELGEN OP WIMBLEDON. Bemelmans sneuvelt als laatste in enkelspel, Mertens en Flipkens dubbelen verder

Ruben Bemelmans is in de derde ronde van het enkelspel op Wimbledon gesneuveld. Hij verloor in drie (nipte) sets van de Zuid-Afrikaan Anderson: 7-6 (7-3), 6-4 en 7-6 (7-3). Elise Mertens (vrouwen dubbel) en Kirsten Flipkens (dubbel gemengd) hebben zich wel allebei geplaatst voor de volgende ronde op Wimbledon.

Bemelmans verliest in drie nipte sets van opslagkanon

Ruben Bemelmans (ATP-124) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales op Wimbledon. De 29-jarige Bemelmans geraakte niet voorbij de ijzersterke opslag van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-42) en verloor in drie sets, 7-6 (7/3), 6-4 en 7-6 (7/3). De wedstrijd duurde precies twee uur.

Met Bemelmans en Anderson stonden twee goede serveerders tegen elkaar en dat was er ook aan te zien in de eerste set. Enkel Anderson wist één breakkans te versieren, maar die werd weggewerkt door Bemelmans. Een tiebreak was onvermijdelijk en daarin trok de 31-jarige Zuid-Afrikaan met 7/3 het laken naar zich toe. Een gelijkaardig wedstrijdverloop speelde zich af in de tweede set, maar bij 2-2 kon Anderson uiteindelijk toch één van drie breakkansen verzilveren. Daarna bleven beide spelers on serve, waardoor ook de tweede set naar Anderson ging met 6-4.

De derde set draaide net als de eerste uit op een tiebreak, omdat zowel Bemelmans als Anderson hun opslagspelletjes weigerden in te leveren. Net als in de eerste set trok Anderson de tiebreak, en meteen ook de wedstrijd, met 7/3 naar zich toe. Bemelmans kon in de hele wedstrijd niet één breakkans afdwingen tegen een ijzersterk serverende Zuid-Afrikaan.

Bemelmans mist zo de kans om voor de eerste keer in zijn carrière door te stoten naar de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Met zijn derde ronde op deze Wimbledon evenaart hij wel zijn beste prestatie van het US Open 2015.

Bemelmans: "Ik vond geen antwoord op zijn sterke opslag"

“Hij serveerde ijzersterk en daar vond ik geen antwoord op”, erkende Bemelmans. “Ik weet niet hoeveel aces hij geslagen heeft, maar het waren er veel. Hij speelde ook heel agressief en zette me constant onder druk. Zelf heb ik wellicht wat te weinig risico in mijn spel gelegd. Ik was te voorzichtig, bang om in de fout te gaan. Pas aan het einde van de derde set (bij 4-5 en 0-30) kreeg ik mijn eerste kansen. Dat is een beetje laat. Bovendien heb ik die kansen niet kunnen benutten. Jammer.”

“Natuurlijk is het geweldig wat ik hier in Londen de voorbije twee weken meegemaakt heb. Ik speelde mijn beste tennis en won vijf wedstrijden. En toch ben ik nu wat ontgoocheld. Had ik een beetje beter gespeeld, vooral op de belangrijke momenten, had er misschien nog wel meer ingezeten. Wel weet ik nu dat ik door hard te werken en door me aan het vooropgestelde speelplan te houden mooie dingen kan verwezenlijken. Ik ben op de goede weg. Nu komt het erop aan dit niveau week na week aan te houden. Als dat lukt, kan ik zeker mijn hoogste positie op de ATP-ranking (84e in september 2015) verbeteren.”

Mertens dubbelt verder met Nederlandse

Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs versloeg de 21-jarige Mertens de Oekraïners Nadiia Kichenok en Olga Savchuk. Het werd 6-4 en 6-4 na 1 uur en 28 minuten tennis op court 7.

Om door te stoten naar de kwartfinales, moeten Mertens en Schuurs voorbij de Australiërs Ashleigh Barty en Casey Dellacqua of de Taiwanees-Japanse combinatie Chia-Jung Chuang en Misaki Doi.

In het enkeltoernooi werd Elise Mertens (WTA 54) op het gras in Londen in de eerste ronde uitgeschakeld door de Amerikaanse Venus Williams (WTA 11).

Kirsten Flipkens neemt eerste horde in gemengd dubbelspel

In het gemengd dubbelspel plaatste Kirsten Flipkens zich voor de tweede ronde. Met haar Duitse teamgenoot Philipp Petzschner versloeg Flipkens de Argentijn Andres Molteni en de Zwitserse Xenia Knoll. Het werd 6-2 en 7-5 na 1 uur en 6 minuten tennis op court 11.

In de tweede ronde (zestiende finales) nemen Flipkens, 31, en Petzschner, 33, het op tegen de Wit-Rus Max Mirnyi en de Russische Ekaterina Makarova.

In het enkeltoernooi strandde Kirsten Flipkens (WTA 88) donderdagavond na een verdienstelijke partij tegen de Duitse nummer 1 van de wereld Angelique Kerber in de tweede ronde.

© BELGA

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners