Food

Een populair zomerdessert? Donuts met ijs!

Print
Een populair zomerdessert? Donuts met ijs!

Foto: Instagram

Voor mensen die deze zomer echt niet kunnen kiezen, zijn er nu donuts gevuld met ijs. Het beste van twee werelden dus, volgens heel wat gebruikers van sociale media. Dessertbars overal ter wereld pakken op Instagram en Facebook heel erg graag uit met dit zomerse dessert.

Dessertbar B Sweet in Los Angeles zette deze week nog een foto van hun 'Halo' online die massaal op blogs gedeeld werd. De Halo is een 'hot pressed glazed donut ice cream sandwich' staat op hun menu te lezen. Een warme donut dus met een ijskoud bolletje ijs in. 

 


Na de cronuts of croissant-donuts verschenen de donuts met ijs eerder al op sociale media. Maar hier waren de donuts meestal gewoon koud. Dat de dessertbar in Los Angeles nu ook uitpakt met een warme donut is nieuw en een trend die hopelijk ook snel overwaait naar ons land. 

Tot dan kan je een donut met ijs ook makkelijk en snel zelf maken. Je snijdt de donut open zoals een hamburger en schept er een bolletje ijs in naar keuze. Het perfecte dessert voor een zomerse vakantiedag! 

 

Dare to be a gelato donut in a world full of plain bagels! ? Only available at selected stores

Een bericht gedeeld door G E L A T I S S I M O (@gelatissimogelato) op

 

 

OK WHAT IS AIR. cookies and cream and donut and heaven and ohhhh my. ?? #bloodygoodidea #gelatodonut #funinabun #brisbaneanyday

Een bericht gedeeld door GEORGIA FIELD (@georgiaafield) op

 

Wil je toch liever een verse donut, dan toont deze video hoe je dit thuis kan maken. In de video gebruiken ze kant-en-klare biscuit deeg, en dat is typisch Amerikaans. Wil je dit deeg zelf maken, dan doe je het zo:
- 2 kopjes bloem
- 4 + 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3 lepels boter
- 1 kopje melk
Mix de droge ingrediënten, voeg de boter toe. Voeg de melk langzaam toe en maak een zacht en niet te kleverig deeg. 

Leg een bolletje ijs in het midden, plooit het deeg als een pakje dicht en plaats de bolletjes 1 uur in de diepvries. Vervolgens ga je de bolletjes frituren en stop je ze nog een halfuur in de diepvries. 
 

Niet te missen