Michaël Bultheel moet kruis maken over deelname aan WK atletiek

Print
Michaël Bultheel moet kruis maken over deelname aan WK atletiek

Foto: Photo News

Een blessure aan de grote teen houdt hordeloper Michaël Bultheel van het WK atletiek in augustus. De 31-jarige specialist van de 400 horden is ondertussen al terug aan het trainen, maar geraakt niet tijdig fit.

Om zich voor het wereldkampioenschap in Londen te plaatsen moest Michäel Bultheel voor 23 juli onder de 49.35 lopen. Die ambitie heeft hij nu opgeborgen. Hij kwam in mei één keer in actie, ook al met felle pijn aan de grote teen, en noteerde toen 52.23. De blessure sleepte maanden aan, en verhinderde Bultheel van het trainen op wedstrijdspikes.

Enkele weken geleden sprak de atleet van Jacques Borlée nog van een eventuele limietpoging midden juli, maar dat blijkt niet realistisch. “Ik heb nog te weinig specifiek werk kunnen verrichten. Het WK halen lukt niet, helaas. Het begint op training wel terug goed te gaan. Ik richt mij op de maand augustus.”

Bultheel wist zich in het verleden al voor vier EK’s, twee WK’s en twee Spelen te plaatsen. De Belgische selectie voor het WK atletiek blijft voorlopig beperkt tot Ismael Debjani, Bashir Abdi, Abdelhadi El Hachimi, Philip Milanov, Thomas Van der Plaetsen, Anne Zagré en Nafi Thiam. Koen Naert gaf onlangs geblesseerd forfait.