Bora legt zich nog steeds niet neer bij uitsluiting Sagan uit Tour de France

Print
Bora legt zich nog steeds niet neer bij uitsluiting Sagan uit Tour de France

Foto: BELGA

Bora-Hansgrohe, het team van de uit de Tour verwijderde Peter Sagan, gaat nog steeds niet akkoord met de uitsluiting uit de Ronde van Frankrijk van haar kopman. “Zodra we het uitgebreide vonnis van het TAS hebben gelezen, zullen we met onze advocaten nieuwe juridische stappen overwegen”, zei de Duitse teammanager Ralph Denk vrijdag.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

De Slovaakse wereldkampioen Peter Sagan werd dinsdag uit de Ronde van Frankrijk gezet nadat hij in volle sprint een elleboog richting de Brit Mark Cavendish uitstak. Bora wilde de straf ongedaan maken, omdat Sagan niet gehoord is alvorens de uitsluiting werd bekendgemaakt. De ploeg ging in beroep bij het internationaal sporttribunaal TAS, maar dat wees het protest af en zei dat Sagan niet terugkeert in de Tour.

“In het belang van het team en onze sponsors zijn we verplicht alles te proberen om de uitsluiting ongedaan te maken. Hoe Peter dan in het peloton zou terugkeren, was een probleem voor de UCI geweest”, aldus Denk.

Sagan maakt eind deze maand zijn rentree in de Clásica San Sébastian of de Prudential Ride in Londen. De Ronde van Polen is ook nog een mogelijkheid.