Duizend reizigers zitten uren vast in geblokkeerde trein in Denderleeuw

Print
Duizend reizigers zitten uren vast in geblokkeerde trein in Denderleeuw

archiefbeeld Foto: Photo News

Duizend treinreizigers zaten vrijdagvoormiddag twee uur lang vast in twee treinen in de omgeving van Welle, bij Denderleeuw. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De reizigers kregen flesjes water toebedeeld en na twee uur konden ze vlot geëvacueerd worden.

Door een technisch defect aan de remleidingen blokkeerde de eerste trein omstreeks halfnegen in de omgeving van Welle, een deelgemeente van Denderleeuw, dat zegt Bart Crols van de NMBS. De trein was onderweg van Blankenberge naar Genk. Een tweede trein die op hetzelfde spoor reed, kwam daardoor ook vast te staan.

Op beide treinen zaten vijfhonderd passagiers. Crols meldt dat de airco steeds is blijven werken en dat de reizigers flesjes water kregen. Omstreeks 10.20 uur vertrok een trein vanuit Gent om de gestrande reizigers te evacueren.

De defecte trein staat nog steeds stil op het spoor en wordt zo snel mogelijk ter plaatse hersteld. Het voertuig achter de defecte trein werd weggesleept naar Gent.

Stephanie D’Hose was op weg naar haar werk en neemt elke dag de trein naar Brussel Centraal. Zij vertelde onze redactie dat de trein door het defect plots bruusk stopte. Er werd een aantal keer geprobeerd de trein weer te starten, maar dat lukte niet.

Ondertussen werd iedereen die bovenin de trein zat, naar beneden gehaald omdat het boven te warm werd. Stephanie vertelde ons dat er water en wafels uitgedeeld werden aan de reizigers en dat het treinpersoneel zijn uiterste best deed om het ongemak te verzachten. Er was op geen enkel moment sprake van paniek.

Omstreeks 11 uur was de overstap op de reddende trein een feit. Reizigster Julie meldt ons nog dat het uitgedeelde water halverwege de trein op was, wat overeenkomt met andere berichten van reizigers die geen water hebben gekregen. “Maar de sfeer is wel goed onder de reizigers”, aldus Julie.