Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Vandaag bereikt het Lachfestival in Houthalen-Helchteren zijn hoogtepunt. Foto: Kristof Ceulemans

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1. Topdag voor Lachfestival

Vandaag bereikt het Lachfestival in Houthalen-Helchteren zijn hoogtepunt met een feestdag vol nationaal en internationaal straattheater, met de zomerparade en veel meer. Naast de energieke show van The Beat Brothers en de gepassioneerde acrobatiek van The Black Blues Brothers is er ook ruimte voor een serieuze brok theater met D’Irque & Fien. Ook aan de kleinsten is gedacht met de Kinder-Cartoon-Straat, een Superman stage, en nog veel meer.

Op 07/07. Het volledige overzicht van artiesten, locaties en tijdstippen vindt u op de website.

www.lachfestival.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: FantAstival

2. Stef Kamil Carlens op FantAstival

Het ecocultureel festival FantAstival staat in het teken van Couleur Globale met straatanimatie, natuurverhalen, workshops, lekker eten en drinken, en live muziek. Op het podium deze avond staat Stef Kamil Carlens die zijn nieuwste plaat presenteert. Hij wordt vooraf gegaan door een soloperformance van Yuko, de Gents-Brusselse Kristof Deneijs die een mix van folk, elektronica en postrock brengt.

Op 07/07 vanaf 16.30 uur in en rond de Sint-Aldegondiskerk, Sint-Aldegondisplein in As. Gratis toegang.

www.as.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: René Janssen

3. Op safari voor de nachtzwaluw

De nachtzwaluw krijgt u niet vaak te zien, want hij is specialist in camouflage. De gids vertelt u meer over de trekvogel die richting Afrika trekt, over de vogel zonder nest en de vogel die wakker wordt als anderen gaan slapen. Vier uur lang trekt u diep het bos in op zoek naar de leefwereld van de nachtzwaluw. Aangepaste kledij en schoeisel, en een zaklamp, worden aangeraden.

Op 07/07 om 20 uur op parking Pijnven, Kiefhoekstraat in Eksel. Deelname kost 12 euro. Voor jongeren onder de 16 jaar is het gratis.

www.bosland.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: Casper Cox

4. Rock en schwung op Release Festival

Jeugdhuis ’t Biejke en vzw Jeugdinfrastructuur slaan ook dit jaar de handen in elkaar om Release Festival te organiseren. Ze willen zo rock en schwung naar Zuid-Limburg brengen. Op het podium staan onder meer Liebenskind, Hush Hefner, All The Gin Joints, Kapitan Korsakov, Sheridan, Viktor Bodrovski, en anderen. Er is humor met The Lunatics en wereldmuziek met Borokov.

Op 07/07 vanaf 20 uur en 08/07 vanaf 14 uur op de festivalweide, Manshoven 1 in Borgloon. Tickets kosten 10 euro per dag of 16 euro voor een combiticket.

www.releasefestival.be

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips
Foto: DemeRRock

5. Twintigste editie van DemeRRock

DemeRRock is de voorbije jaren uitgegroeid tot een gezellig rockfestival in het zuiden van de provincie. Vanavond staan Rammstein by Vannstein, Iron Maiden by Somwhere on Stage en Silverblade op het podium. Zaterdag is het de beurt aan Koyle, Jeff B.R.I.C.K. met special act, Black Jack, Old Sparky, The Future Champs en After the Nova.

Op 07/07 vanaf 19 uur, op 08/07 vanaf 16 uur, festivalterrein, Kiezelstraat in Hoeselt. Inkom vrijdag 7 euro, zaterdag 9 euro, een combiticket kost 12 euro.

www.mchoeselt.be