VIDEO. Rellen in Hamburg na betoging tegen G20-TOP

Print

Nadat in de Duitse havenstad Hamburg de op zware rellen uitgedraaide betoging tegen de nakende G20-Top officieel was beëindigd, is het nog onrustig geweest. Zeventig agenten raakten gewond.

De politie trad op tegen gewelddadige demonstranten die pyrotechnieken hadden gebruikt en flessen plus planken naar de ordediensten hadden gegooid. Die zetten meerdere waterkanonnen en traangas in.

Er zijn zowat 12.000 mensen opgedaagd voor de “Welcome to Hell”-betoging. Van hen hebben zowat duizend hun gezicht bedekt, wat in Duitsland illegaal is tijdens betogingen, zei een politiewoordvoerder.

De mars was nog maar begonnen of het kwam al tot rellen. De politie had naar eigen zeggen de stoet laten stoppen en eerst geprobeerd het “zwarte blok” van linkse Autonomen te scheiden van vreedzame betogers opdat de betoging kon hervatten. Maar dat is niet gelukt.

In meerdere stadsdelen kwam het tot rellen. Zo waren er in Altona en St.Pauli aanvallen op de ordetroepen, evenals beschadigingen, zei een politiewoordvoerder.

Hoeveel gewonde demonstranten er zijn en hoeveel mensen werden opgepakt, is nog niet duidelijk. Er zouden zwaargewonden zijn. 74 agenten zijn gewond geraakt. Drie agenten zijn er erg aan toe en werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Een agent liep verwondingen op aan zijn ogen nadat een bommetje ontplofte vlakbij zijn gelaat.