Gênant: Poolse first lady heeft duidelijk geen oog voor uitgestoken hand van Trump

Print

Gênant: Poolse first lady heeft duidelijk geen oog voor uitgestoken hand van Trump Video: Reuters

Pijnlijk moment voor Donald Trump tijdens zijn begroeting van de Poolse first lady Agata Kornhauser-Duda. Toen hij handen wilde schudden met de echtgenote van president Andrzej Duda, had zij in eerste instantie geen oog voor Trump. In plaats daarvan stapte ze meteen in de richting van Melania om haar te begroeten.

Pas na haar handshake met de Amerikaanse first lady schudde ze ook de hand van Trump. Of ze met opzet ervoor koos om Trump te negeren, is voor discussie vatbaar.

Het moment doet wel meteen terugdenken aan de ontmoeting tussen Trump en de Franse president Emmanuel Macron in ons land. Gedurende de inhuldiging van het nieuwe NAVO-gebouw was op een video te zien hoe Macron plots naar rechts uitweek om eerst Duits bondskanselier Angela Merkel en premier Charles Michel gedag te zeggen. Pas nadien volgde er een stevige handshake met de Amerikaanse president. Ook toe werd gesuggereerd dat de actie van Macron bewust was.

Trump is momenteel bezig aan een vierdaagse tournee door Europa. Donderdag gaf hij onder meer een speech in de Poolse hoofdstad Warschau. De komende dagen zal Trump onder meer ook voor de eerste maal Vladimir Poetin ontmoeten tijdens de G20-top in Hamburg.