Confronterende video toont dat “de vloer is lava” niet voor iedereen een spelletje is

Print

Organisatie toont met confronterende video dat “de vloer is lava” niet voor iedereen een spelletje is Video: YouTube

“De vloer is lava!” De uitroep is dezer dagen een hype op sociale media en bij vele jongeren, wat regelmatig grappige filmpjes oplevert. De ngo Handicap International geeft de hype een ernstige draai met behulp van een campagne om aandacht te vragen voor de slachtoffers van landmijnen.

“The floor is lava! Niet voor iedereen is het een spel”, stelt Handicap International. Sommige mensen wagen echt hun leven met elke stap die ze zetten: mijnen en explosieve restanten van de oorlog maken elke dag achttien slachtoffers, klinkt het. De overlevenden moeten opnieuw leren lopen.

Aan de hand van een video vraagt Handicap International om (financiële) hulp, om te kunnen ontmijnen en om slachtoffers te kunnen helpen. Er is ook een oproep om een petitie te ondertekenen om te protesteren tegen bombardementen op burgers.

Op filmpjes op sociale media is te zien hoe mensen na de uitroep “De vloer is lava!” vijf tellen de tijd hebben om een plekje te vinden waar ze de vloer niet raken. Dat levert beelden op van mensen die op vuilbakken springen of in de struiken, aan een paal gaan hangen of tijdens hun pogingen om een plekje te vinden allerlei zaken omvergooien.