Backaert heeft heerlijk antwoord in huis op vraag over de hitte tijdens de Tour

Print
Backaert heeft heerlijk antwoord in huis op vraag over de hitte tijdens de Tour

Foto: BELGA

Onze landgenoot Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) liet zich niet enkel opmerken in de ontsnapping van de zesde Touretappe, maar ook met een heerlijk spontaan interview na afloop. Gevraagd naar de invloed van de hitte, antwoordde hij doodleuk: “Die is vooral vervelend voor mij, want ik ben ros”.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Voor Backaert was het al de tweede keer dat hij deel uitmaakte van de ontsnapping van de dag. “Er was niemand aangewezen om mee te glippen”, zei hij achteraf voor de camera’s van Sporza. “Er was zelfs gezegd dat we in het peloton mochten blijven, maar er staat een zwaar weekend op het programma. Dan glip ik liever vandaag mee opdat ik morgen kan recupereren.”

“Ik heb er nooit echt in geloofd dat we kans hadden op slagen”, zei hij. “Ik had zelfs een beetje spijt dat ik mee was. Ik wilde niet op pad gaan met minder dan drie renners. Uiteindelijk waren we slechts met drie. Dan weet je gewoon dat het moeilijk wordt. Bovendien zat de wind ook niet ideaal en dan hadden we ook nog eens meer dan 200 kilometer voor de boeg. Dan is het wel even vloeken onderweg, want je weet dat de etappe met een sprint zal eindigen. Nu goed, ik heb me voor de tweede keer getoond. Nu is het doel gewoon Parijs halen. Deze Tour was al zeer goed voor ons team.”

Aftersun

De prijs van de strijdlust was onze landgenoot wel niet gegund, de Noor Vegard Stake Laengen ging met de eer lopen. “Die prijs is voor mij niet echt het belangrijkste. Ik was ook niet echt de sterkste van de vluchters op het einde. Ik had gedacht dat het een Fransman zou worden, maar het bleek Laengen te zijn. Hij heeft ook wel de meeste beurten voor zijn rekening genomen.”

De spontane Backaert had op het slotvraagje van de media over de hitte tijdens de Tour nog een heerlijk antwoord in huis. “De hitte? Die is vooral voor mij vervelend, want ik ben ros. Ik zal dadelijk nog wel flink wat Aftersun smeren.”