Middenvelder van Sevilla tekent voor vier seizoenen bij Leicester City

Print
Middenvelder van Sevilla tekent voor vier seizoenen bij Leicester City

Foto: EPA

Vicente Iborra zal de komende vier seizoenen het shirt van Leicester City dragen. Dat heeft de Premier League-club donderdag bekendgemaakt. Dinsdag bereikten de ‘Foxes’ al een principeakkoord met FC Sevilla over de komst van de 29-jarige Spanjaard. Leicester zou 10,5 miljoen pond (ongeveer 12 miljoen euro) neertellen voor de verdedigende middenvelder.

Iborra speelde de voorbije vier seizoenen voor FC Sevilla, dat hem in 2013 wegplukte bij Levante. De Spanjaard droeg geregeld de aanvoerdersband bij de ‘Rojiblancos’, waarmee hij in 2014, 2015 en 2016 de Europa League won. In 172 wedstrijden voor FC Sevilla scoorde Iborra 30 keer.

Leicester heeft zo zijn tweede inkomende transfer van deze zomer beet. Vorige maand kwam verdediger Harry Maguire over van Hull City. “Ik ben in de wolken dat Vicente ons komt versterken”, verklaart Leicester-manager Craig Shakespeare. “Daardoor neemt de concurrentie in onze kern nog toe.”

Het voorbije seizoen keken FC Sevilla en Leicester City elkaar in de ogen in de achtste finales van de Champions League. De Premier League-kampioen van 2016 schakelde de Spanjaarden uit met een 2-0 thuiszege na een 2-1 nederlaag in Sevilla.