Nonkel krijgt vier jaar met uitstel voor betasten van zijn vier kleine nichtjes

Print
Nonkel krijgt vier jaar met uitstel voor betasten van zijn vier kleine nichtjes

Foto: BELGA

Bocholt -

Een 55-jarige man uit Bocholt krijgt een voorwaardelijke celstraf van vier jaar omdat hij zijn vier nichtjes jarenlang misbruikte. Tijdens logeerpartijtjes bij hun grootmoeder en oom, werden de zusjes gestreeld en betast. De vijftiger moet een begeleiding volgen om van zijn uitstel te genieten.

Toen de meisjes - ondertussen vier volwassen vrouwen - tussen drie en twaalf jaar oud waren, logeerden ze wel vaker bij hun grootmoeder en inwonende nonkel. Wat er achter de vier muren van de woonst gebeurde, zorgde voor heel wat psychisch leed bij de kinderen.

Spelletjes

De man houdt het enkel op ‘onbewuste handelingen’ en deed de feiten af als een soort van spelletje. Over een nichtje bekende hij de feiten wel. “Als hij alles onbewust heeft gedaan, zou hij zich de feiten niet meer zo duidelijk herinneren”, reageerde de procureur. De vrouwen en hun ouders krijgen schadevergoedingen tussen 2.500 en 7.210 euro, afhankelijk van de feiten die ze afzonderlijk meemaakten.

Uiteindelijke verontschuldigde de vijftiger zich. “Maar ook ik verdien een tweede kans”, zo klonk het. De rechter gaf hem die kans in de vorm van een celstraf van vier jaar met uitstel op voorwaarde dat hij een begeleiding volgt. Wel werd de man voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.