Belgen op zucht van kwartfinales op World Cup snooker

Print

De Belgen Luca Brecel en Jeff Jacobs zijn met nog één groepswedstrijd te spelen een zucht verwijderd van de kwartfinales in de World Cup snooker. De Belgen zorgden donderdag in het Chinese Wuxi voor een stunt door met China A (met Ding Junhui en Liang Wenbo) de favorieten voor de eindzege met 3-2 te verslaan.

Brecel won het eerste frame met 60-15 van Wenbo. In frame twee nam Jeff Jacobs tegen Ding Junhui, de nummer vier van de wereld, de beste start. De regerende Belgische kampioen potte een 28-0 voorsprong bij elkaar. Junhui nam over en pakte de leiding. Jacobs stelde gelijk en dwong de dertigjarige twaalfvoudige ranking-winnaar in de fout. De 21-jarige Jacobs potte even later de kleuren weg voor een stuntzege. In de dubbelpartij lukte Brecel een 75 break, wat de Belgen meteen een 3-0 voorsprong bezorgde. In frame vier moest de 21-jarige Jacobs met 72-12 zijn meerdere erkennen in Wenbo, waarna ook Brecel zijn frame verloor van Junhui. België staat nu alleen aan de leiding in groep B.

Als de Belgen hun laatste wedstrijd met 3-2 winnen van Ierland zijn ze, net als twee jaar geleden, zeker van een plaats in de kwartfinales. Als China A met 3-2 wint van Hongkong is het duo Brecel-Jacobs sowieso zeker van een plaats bij de laatste acht. Duitsland, Egypte en Ierland zijn al uitgeschakeld.

Uitslagen World Cup snooker, Wuxi:

België - China A 3-2

Luca Brecel (Bel)- Liang Wenbo (Chn)60-15

Jeff Jacobs (Bel)- Ding Junhui (Chn)66-38

Luca Brecel/Jeff Jacobs (Bel) - Ding Junhui/Liang Wenbo (Chn)75(75)/0

Liang Wenbo (Chn)- Jeff Jacobs (Bel)72-12

Ding Junhui (Chn)- Luca Brecel (Bel)86-6