Vriend krijgt 3 jaar voor wurgpoging vriendin, blaffende hond houdt hem tegen

Print
Vriend krijgt 3 jaar voor wurgpoging vriendin, blaffende hond houdt hem tegen

Foto: Getty Images/iStockphoto

Dilsen-Stokkem - Een 44-jarige man uit Dilsen-Stokkem moet voor drie jaar de cel in voor poging doodslag op zijn vriendin. De man kampte met een psychose door overmatig druggebruik. Hij probeerde zijn partner te wurgen. Zijn blaffende hond deed hem tot inkeer komen.

In de avond van 1 november 2016 kreeg de politie een bezoekje van de veertiger. Hij gaf zichzelf aan nadat hij zijn vriendin in haar woning in Dilsen enkele uren eerder probeerde te wurgen. Het koppel kreeg ruzie over zijn uitstapje naar Maastricht. De man wilde een nieuwe voorraad drugs inslaan, tegen de zin van zijn vriendin. Hij leed al jaren aan psychoses door zijn cocaïneverslaving. Die dag liet hij ook zijn medicatie tegen de waanbeelden links liggen.

Verstikken

Helemaal onder invloed van het spul kwam hij terug thuis. Nadat zijn vriendin hem confronteerde met zijn gedrag, sloegen zijn stoppen door. “Eerst gooide hij een plastiek fles richting haar borst. Nadien nam hij haar hals met beide handen vast en probeerde haar te verstikken”, stelt de procureur. “Pas toen de hond begon te blaffen kwam de man tot inzicht. Hij besefte plots wat hij deed, excuseerde zich en liep weg.”

De veertiger liet zich meteen opnemen en volgt momenteel nog steeds een begeleiding. De rechter stelt dat hij deze behandeling moet blijven volgen. Als hij dit doet, krijgt hij een uitstel van de opgelegde gevangenisstraf. Doet hij dit niet, dan gaat hij voor drie jaar de cel in.