Dit is niet de ingang van de parkeergarage

Print
Dit is niet de ingang van de parkeergarage

Foto: Frank Mertens

Kessel-Lo -

Vreemd zicht aan de achterkant van het Leuvense station op de Martelarenlaan in Kessel-Lo. Een Duitse chauffeur was erin geslaagd om met zijn wagen de trappenpartij naar het Benedenplein op te rijden. Daar balanceerde de wagen tot de politie en een takelwagen hem kwamen ontzetten. Het is niet de eerste keer dat een wagen de trappen verkeerdelijk aanziet voor de ingang van een parkeergarage.

De Duitse chauffeur was blijkbaar op zoek naar een parkeerplaats toen het misliep. Enkele jaren geleden gebeurde hetzelfde al eens, maar volgens schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A) is het nu niet meteen de bedoeling dat het stadsbestuur ingrijpt.

“Ik begrijp absoluut niet hoe die automobilisten daar überhaupt belanden”, zegt hij. “Er is niets dat ertoe uitnodigt om daar in te rijden, en geen enkele aanwijzing dat je daar kan inrijden. Aan de voorkant van het station snap ik dat nog, en daar hebben we dan ook paaltjes gezet aan de ingang van de tunnel. Maar aan de achterkant begrijp ik niet waarom dat nodig zou zijn. We kunnen Leuven moeilijk vol paaltjes zetten.”