Tot 31 graden vandaag, maar er is onweer in aantocht

Print
Tot 31 graden vandaag, maar er is onweer in aantocht

Foto: Photo News

Donderdag begint de dag nog vrij zonnig, maar al vlug zullen zich stapelwolken ontwikkelen en in de loop van de dag kunnen daar buien uit vallen, eventueel met onweer en mogelijk ook hagel. Het wordt drukkend warm met maxima tussen 25 of 26 graden in de Hoge Venen en van 27 tot 31 graden elders in het land. Tijdens de onweersbuien is er gevaar voor hevige windstoten. Dat meldt het KMI.

Ook ‘s avonds en in het eerste deel van de nacht verwachten we nog onweersbuien, vooral in het noorden mogelijk hevige onweersbuien met veel neerslag op korte tijd en nog altijd gevaar voor sterke windstoten. In het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen droger met opklaringen en kan er nevel of mistbanken opduiken. Het blijft zacht met minima van 16 tot 19 graden.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en zijn de opklaringen over het algemeen breder in het noordwesten dan in het zuidoosten waar ‘s ochtends nog een onweerachtige bui mogelijk is. Later overdag neemt de kans op een bui opnieuw toe, maar op vele plaatsen blijft het droog. Het wordt nog warm met maxima van 23 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot 28 graden in de Kempen.

Zaterdag genieten we van brede opklaringen en blijft het zo goed als droog. Met maxima van 23 graden aan zee tot 27 graden in Belgisch Lotharingen is het nog altijd warm. Zondag krijgen we te maken met regen, buien of lokaal mogelijk zelfs onweer vanuit Frankrijk. Het wordt niet warmer dan 22 graden.