Twintigers filmen crash in Diepenbeek op Facebook: bestuurder bij bewustzijn en verhoord

Print
Diepenbeek -

Twee twintigers zijn woensdagavond gecrasht met hun auto in een verraderlijke bocht van de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Ze werden met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de wagen is intussen bij bewustzijn en werd verhoord maar niet aangehouden.

Het duo, allebei twintigers uit de regio, reed woensdagavond rond 19.40 uur met hun auto over de Boudewijnlaan toen het ter hoogte van de verraderlijke bocht aan Bewel in Diepenbeek plotseling misliep. Ze verloren de controle over hun voertuig, gingen van de baan en reden vervolgens frontaal tegen een boom naast de vierbaansweg. Een crash die zo’n impact had, dat het voertuig weg katapulteerde en in de iets lager gelegen berm tot stilstand kwam. Van de wagen bleef na de klap niet veel meer over. De brandweer van Hasselt rukte onmiddellijk met een bevrijdingsteam uit en zij moesten beide slachtoffers uit de compleet verhakkelde auto halen.

Een ziekenwagen van de Genkse brandweer, een ambulance van brandweer Hasselt en een mug-arts kwamen eveneens ter plaatse. Ze dienden de eerste zorgen toe, waarna de slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis werden overgebracht. Het gaat om de 26-jarige B.M. uit Hasselt en zijn vriend M.H. (22). De inzittende van het ongeval verkeert in levensgevaar, de chauffeur is ondertussen bij bewustzijn.

Live op Facebook

Het labo en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De twee twintigers maakten een video-opname van hun ongeval en hebben dit via sociale media gedeeld. Deze opname zal deel uitmaken van het verdere onderzoek.

De bestuurder van het voertuig werd verhoord door de onderzoeksrechter om de precieze oorzaken van het ongeval te achterhalen. Het parket wil niet meer details vrijgeven over dat onderzoek

De Boudewijnlaan ter hoogte van Bewel heeft een kwalijke reputatie. In oktober vorig jaar liet een pasgetrouwd jong koppel nog het leven in dezelfde bocht en ook dit jaar gebeurden er op die plaats al twee ongevallen waarbij inzittenden zware verwondingen opliepen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio