Een geslaagd OLS 2017 voor de hink-stap-sprong en schutterij uit Opoeteren

Print

Opoeteren

Maaseik - De afgelopen week waren de ogen en oren van alle inwoners van Opoeteren die het schutterswezen een warm hart toedragen gericht op Merkelbeek waar het OLS 2017 plaatsvond.

De kinderen van het vijfde leerjaar van de basisschool beten op 27 juni de spits af op het kinjer-ols. Gedisciplineerd, zoals het hoort, liepen zij hun optocht voor een talrijk opgekomen publiek. Ondanks de vijf missers bij de schietwedstrijd was het enthousiasme niet minder om zich vervolgens te presenteren voor de jury. Het feest werd afgesloten met een gezellige stemming in de tent en de prijsuitreiking. De vendeliers van Opoeteren behaalden een mooie eerste prijs. In de totaalstand voor het Ummeke werd een elfde plaats behaald op 30 deelnemende scholen.
Zondag 2 juli mocht de schutterij dan aan de bak. Na buspech onderweg werd het OLS terrein toch nog tijdig bereikt. Bij de schietwedstrijd ging het helaas in de eerste kavelronde echter al fout. Alles werd echter goed gemaakt door de behaalde prijzen in de optocht. Een eerste prijs voor de vaandeldrager, een eerste prijs voor beste houding optocht en een derde prijs voor de tamboer-majoor zorgen weer voor zilver in de prijzenkast. Net zoals de schoolschutterij kan ook de schutterij St.-Dionysius terugblikken op een geslaagd OLS 2017.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio