Essersbos: “In Limburg leven niet alleen vlinders en paddenstoelen, er wonen ook mensen”

Print
Essersbos: “In Limburg leven niet alleen vlinders en paddenstoelen, er wonen ook mensen”

Foto: Dick Demey

Genk -

Dat H.Essers voorlopig niet mag uitbreiden in Genk omdat de Raad van Staten het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan heeft geschorst, is “hemeltergend”. Dat zeggen Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van VOKA-Vlaams Netwerk van Ondernemingen en Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka–Kamer van Koophandel Limburg.

LEES OOK:

*Essersbos mag nog niet gekapt worden

*Uitbreiden in Vilvoorde in plaats van in Genk?

De kap van het Esserbos in Genk kan nog niet meteen starten, en dat heeft gevolgen voor de geplande uitbreiding van het transportbedrijf. “H.Essers is één van de belangrijkste, zo niet het belangrijkste Limburgse bedrijf”, reageert Johann Leten. “Het bedrijf zorgt voor de werkgelegenheid van duizenden gezinnen. Dit familiebedrijf is verankerd in onze provincie en wil hier graag blijven. Het is hemeltergend dat, ondanks alle natuurontwikkelingen en alle vergunningen de Raad van State nu weer krom gaat voor de groene tirannie die onze provincie teistert. Een aantal weken geleden hebben we al opgeroepen om naast Natuurpunt ook een Menspunt op te richten. In onze provincie leven er niet alleen vlinders, spinnen en paddenstoelen. Er leven, wonen en werken ook mensen. De Vlaamse regering moet nu haar verantwoordelijkheid nemen en H.Essers in onze provincie, in ons land houden.”

”Ondernemers hebben in de eerste plaats nood aan rechtszekerheid”, vult Hans Maertens aan. “Opnieuw bewijst deze case dat dit in ons land ontbreekt. Dit brengt investeringen in gevaar en zet veel potentiële jobs op de helling. Het wordt tijd dat we politieke moed tonen: eens een beslissing is genomen en afspraken werden gemaakt, moeten die ook worden nageleefd.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio