Leerlingen derde graad Willibrordschool Reppel wandelen schooljaar uit

Print

Reppel

Bocholt - In het kader van Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt Limburg hebben de 19 leerlingen van de vijfde en zesde klas van juf Greet van de Willibrordschool Reppel het schooljaar 2016-2017 in de Abeekvallei uitgewandeld. Educatief medewerkster Liselotte Bollen en vrijwilliger van Natuurpunt t Meeuwen-Gruitrode en Peer Jan Hendrikx stonden garant voor overbrengen van kennis van fauna en flora en kennis van het natuurgebied Abeekvallei.

De wandeling, vertrekkend vanaf de school van Reppel, was een ideaal moment om in te spelen op de specifieke kenmerken en eigenschappen van het cultuurlandschap. Het werd een verhaal van de landelijke zandwegen, houtkanten, schapenbegrazing, heide en heideherstel waaraan de voorgangers van deze vijfes en zesdes nog meegewerkt hebben, de slagmolen van Ellikom, Pieter Bruegel de oude en het Ooienvaarsnest, de opgravingen van een heilig bos in Grote-Brogel.

Daarnaast was er ruimte voor de basis van het ENB, kennismaking met specifieke fauna en flora in de gebieden, het wateronderzoek en de daaraan gekoppelde bepaling van de waterkwaliteit, determineren van vlinders en planten, mieren, geneeskrachtige kruiden, natuurbeheer, ecologische en productiebossen, spel en teambuilding. ’s Middags werd de groep bij juf Greet thuis verrast met frieten, vlees en frisdrank. Bart, de man van Greet, en juf Katrijn hadden voldoende porties geserveerd. Met nieuwe energie, voldaan en uitgerust, werd over landwegen, plankenpaden en over de uitgestippelde wandelroutes terug naar school gewandeld. In totaal werd 12,6 kilometer afgelegd. Een mooie en ontspannende afsluiter van een schooljaar. Deze wandeling was tevens een inspiratiebron voor een kunstroute die op het verlanglijstje van de school staat.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio