St.Cecilia Rotem op weekend in Enschede

Print

Foto: Kh St.Cecilia Rotem

Rotem

Dilsen-Stokkem - In het eerste weekend van juli trok de Kon. Harmonie St.Cecilia Rotem met zo’n 80 muzikanten en sympathisanten naar Enschede in de Nederlandse provincie Overijssel.

Na een zeer zwaar concertseizoen, met het behalen van de 2de plaats op het provinciale kampioenschap én de glorieuze overwinning op het nationaal kampioenschap in maart jongstleden, vonden dirigent en bestuur dat het tijd was voor een ontspannend tripje waar de vriendschapsbanden nog wat meer gecultiveerd konden worden.
Uiteraard wil je als harmonie op zo’n reisje ook wat muziek maken en dus werd er contact gezocht met een plaatselijk orkest dat bereid was om een uitwisseling aan te gaan. Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, meervoudig Nederlands kampioen, en voor de St.Cecilia geen onbekende, zag dit onmiddellijk zitten. Meteen kreeg de harmonie van Rotem de eer om als eerste orkest ooit een concert te mogen verzorgen in het pas aangekochte lokaal van Wilhelmina, een voormalige gereformeerd kerk. Na een bijzonder gesmaakt optreden van St.Cecilia Rotem, beloond met een lange staande ovatie, speelden vervolgens het jeugdorkest en het grote orkest van Glanerbrug zelf. De namiddag werd afgesloten met een gezellige barbecue waar de muzikanten van beide orkesten met elkaar konden verbroederen.
’s Avonds werd er dan in de binnenstad van Enschede geproefd van het bruisende uitgangsleven en op zondag kon men kiezen om de stad te verkennen met een gids, te shoppen in de gezellige winkelstraten, of te proeven van de culinaire geneugten in de vele horecazaken rond de gezellige oude markt.
Het weekend was een voltreffer van formaat en de leden van St.Cecilia Rotem kijken nu reeds nieuwsgierig uit naar het volgende concertseizoen, waarin ze weer een aantal grote evenementen organiseren en als klap op de vuurpijl zal deelnemen aan het Europees kampioenschap in de BOZAR te Brussel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio