Jessica (20) reanimeert automobilist: “Het ging allemaal heel snel”

Print
Jessica (20) reanimeert automobilist: “Het ging allemaal heel snel”

Jessica Collée. Foto: De Limburger

Toen ze zag dat een automobilist onwel was geworden op de Sint Wirosingel in het Nederlandse Roermond, twijfelde Jessica Collée (20) geen moment. Ze had nog maar net haar EHBO-diploma op zak, maar wist wat haar te doen stond en reanimeerde het slachtoffer minutenlang. Toen de hulpdiensten het overnamen, zag ze tot haar opluchting dat de man weer ademde.

Jessica was maandagochtend op weg naar haar examen bij het Citaverde-college in Roermond, toen ze samen met haar vriend uitkwam bij een wat vreemd op de weg stilstaande auto. Meteen zagen ze dat het mis was. “Twee meisjes waren al hulp aan het regelen. Ik ontfermde me over de man en voelde geen hartslag meer”, zegt Jessica. “Toen wist ik dat ik in actie moest komen.”

Ze begon met hartmassage en mond-op-mondbeademing, precies zoals het ze een paar weken eerder had geleerd op school. “Het ging allemaal heel snel. Tijd om na te denken was er niet. Ik bleef maar doorgaan, totdat er hulp kwam.” Die kwam na een paar minuten. Hoe het nu met de man is, weet ze niet. Daar probeert ze nog achter te komen.