Hotels zonder kinderen in trek

Print
Hotels zonder kinderen in trek

Archieffoto. Foto: REUTERS

Brussel -

De grote touroperators bieden steeds meer vakanties aan in hotels waar kinderen niet toegelaten zijn, of die een afgescheiden gedeelte hebben voor gezinnen met kinderen. Bij TUI is al 13 procent van de boekingen voor resorts die “adults only” zijn, bij Thomas Cook 5 procent, preciseren de woordvoerders van de twee grote spelers op de reismarkt.

Grote hotelketens richten zich steeds meer op koppels zonder kinderen. Nu al worden in één op de vijf resorts geen minderjarigen meer toegelaten, schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag.

Woordvoerder Piet Demeyere van TUI Belgium bevestigt dat TUI al 148 hotels uitsluitend voor volwassenen in zijn aanbod heeft, wat 8 procent vertegenwoordigt. De boekingen voor dergelijke hotels nemen jaarlijks toe en zijn ondertussen al goed voor 13 procent, terwijl dat vijf jaar geleden nog 8 procent was, zei de woordvoerder aan Belga.

Thomas Cook biedt tot dusver 37 hotels zonder kinderen aan en 5 procent van de boekingen ging dit jaar naar deze formule, ongeveer evenveel als vorig jaar.

“Het wordt echt een concept”, meent Demeyere. “Mensen hebben vaak een gejaagd leven en willen op vakantie een rustige sfeer, zonder drukte, ook in het hoogseizoen. Daar wordt in de betrokken hotels ook op ingespeeld met wellness, yoga, een à-la-carterestaurant en dergelijke.”

(belga)