Genkse buikdanseressen betoveren het publiek tijdens show Oriental Dreams

Print

Foto: Luna Bellydance

Genk - Zondag 2 juli werd zaal De Schalm in Genk omgetoverd tot een decor uit 1001 nachten. De danseressen van dansschool Luna Bellydance trakteerden het publiek er op een wervelende show waarin de oriëntaalse dans in al haar facetten aan bod kwam.

“Buikdans of oriëntaalse dans is een dansvorm dat nog steeds sterke stereotype beelden oproept. Blote buiken, trillende heupen en exotische muziek doen meteen tot de verbeelding spreken", vertelt Danslerares Luna. “Nochtans is de oriëntaalse dans van vandaag veel meer dan dat. Zo dansen we ook op moderne muziek, zijn er veel fusion-stijlen en dansen we vaak met kleurrijke accessoires. Met onze show hopen we aan het publiek te kunnen tonen dat buikdansen ook een echte kunst kan zijn."

En dat deden ze met succes. met optredens van onder andere klassieke buikdans, tango fusion, dansen met torenhoge Isis Wings, kleurrijke sluiers en meterslange streamers verveelde de drie uur durende show geen moment. Er was ook Bollywood, een Bellyfit demonstratie (nieuwe fitnesstrend uit Canada) en enkele gastartiesten brachten een zwaarddans, egyptische folklore, Tahitiaanse dans en live percussie. Het publiek was laaiend enthousiast en sommigen waren zelfs tot tranen toe ontroerd. Ook de Oosterse versnaperingen tijdens de pauzes vielen in de smaak.

Wil je de danseressen ook graag eens aan het werk zien? Op zondag 27 augustus verzorgt Luna met haar Showteam Indirah een optreden op de zondagsmarkten in Genk. Op zondag 24 september kan je afzakken naar Maasmechelen. Tijdens dit open podium kan je een hele namiddag lang optredens bekijken van meer dan 100 danseressen uit binnen- en buitenland! Meer info: www.lunabellydance.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio