Vakantie

Deze vrouw heeft het gehad met avontuurlijke reisfoto’s: “Ze zijn niet echt!”

Print
Deze vrouw heeft het gehad met avontuurlijke reisfoto’s: “Ze zijn niet echt!”

Foto: Instagram

Wie door Instagram scrolt, wordt om de oren geslagen met adembenemende foto's. Als het niet om afgetrainde lichamen of heerlijke maaltijden gaat, dan wel om prachtige reisbeelden. Alleen, heel vaak zijn vooral die laatste in scène gezet en daar heeft de Canadese Luisa het helemaal mee gehad. Ze richtte daarom zelf een Instagramprofiel op waar ze die 'valse' beelden te kijk zet.

Op Instagram vertoeven heel wat reisbloggers die alles uit de kast halen om telkens een zo mooi mogelijk shot te pakken te krijgen. Vaak vertoeven ze daarbij in tentjes en dat op plaatsen waar het haast onmogelijk is om effectief te overnachten, zoals een steile bergwand of zelfs in het midden van de weg. Daarom richtte de 28-jarige Canadese Luisa het toepasselijke Instagramprofiel You Did Not Sleep There op. Daar deelt ze foto's van reisbloggers waar ze geen snars van gelooft. 

Ze kwam op het idee om met de Instagram te starten toen ze zelf met vrienden een tripje naar de Grand Canyon maakte. Eenmaal daar stelde iemand voor om hun tent op een bizarre locatie te zetten, enkel en alleen om een leuke foto te maken om te kunnen delen op sociale media. "Toen ik hem vroeg naar het waarom, antwoorde hij gewoon dat iedereen het doet en dat zette me aan het denken", zegt Luisa in een interview met Field Mag.

Drie grote ergernissen

Ze ergert zich vooral aan drie zaken die ze overal ziet opduiken: nachtbeelden waarbij de tent vanbinnen wordt verlicht, mensen die vlak naast het water kamperen en hangmatten die op belachelijke plaatsen worden opgehangen. 

Ondertussen heeft ze zo wel enkele vijanden gemaakt. Fotograaf Scott Kranz heeft haar geblokkeerd en ook de online community Socality deed dat. Fotograaf Chris Burkard vroeg haar dan weer om te stoppen met zijn foto's te gebruiken. Maar er zijn evengoed heel wat van haar 35.000 volgers die het net fantastisch vinden dat ze al dat 'fake gedoe' aan de kaak stelt.

 

Shoot for the moon cause if you miss you'll land in Central Park. #youdidnotsleepthere • photo @ovunno

Een bericht dat is gedeeld door @youdidnotsleepthere op

 

 

 

New followers, same bull. #youdidnotsleepthere • photo @travisburkephotography

Een bericht dat is gedeeld door @youdidnotsleepthere op

 

 

I call this one "The Influencer". #youdidnotsleepthere • photo @jeffjohnson_beyondandback

Een bericht dat is gedeeld door @youdidnotsleepthere op

 

 

 

Niet te missen