Senioren gaan fietsend de zomer in

Print
Sint-Truiden - OKRA Sint-Truiden wil de senioren van de stad doen bewegen. Yoga, wandelen, petanque en vooral het fietsen zijn daar belangrijke middelen toe. Vorige maandag trok een twintigtal OKRA-vrienden weer op pad voor een veertigtal kilometer in en rond Sint-Truiden.

Het was maandag echt fietsweer: niet te warm en helemaal niet koud. Dus haalden de leden van OKRA hun fiets van stal, al dan niet elektrisch aangedreven voor een vlakke rit richting Zoutleeuw met een tussenstop in Drieslinter. “Naast het sportieve hechten we er ook belang aan dan we onderweg wat zien, kunnen genieten van het landschap en de monumenten. En vooral van mekaar, want een fietstocht aan een gezapig tempo geeft kansen om gedurende een paar uur bij te praten”, aldus André Smets van OKRA Sint-Truiden.
Maar ook de veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. Daarom organiseert OKRA Sint-Truiden 27 september een namiddag rond “Veilig (elektrisch) fietsen”, om 14.00 uur in de Volksmacht van Sint-Truiden. “Daar zullen we, naast de theorie ook onmiddellijk de praktijk ervaren. Wie interesse heeft, komt dus best … met de fiets”, zegt OKRA-sportverantwoordelijke Valère Lemoine.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio